Armirani bazen
Armirano betonski bazen
Betonski bazen
Stiroporski bazen
Bazen za dvorište

ARMIRANO BETONSKI BAZENIArmirano betonski bazeni i dalje predstavljaju najčešće traženi tip bazena u našoj zemlji i dalje su u samom vrhu kada govorimo o kvalitetu i dugotrajnosti.

Kod armirano betonskih bazena bitno je armirati bazensku školjku na način koji će zadovoljiti statički proračun koji zavisi od terena na kom se gradi, oblika i dimenzija bazena.

Ovim tipom gradnje možemo zadovoljiti sve potrebe korisnika po pitanju različitih dubina, mesta za sedenje i oblika.


Prema tipu gradnje možemo ih svrstati u dve grupe:

  • Klasični armirano betonski bazeni
  • Bazeni izgrađeni termo ili iso blokom

Pored ove podele bazeni se dela i na osnovu načina cirkulacije vode prilikom njenog filtriranja. Postoje dva tipa – skimerski i prelivni.


SKIMERSKI I PRELIVNI BAZENI

Skimerski bazen

Skimerski bazen

Prelivni bazen

Prelivni bazen

Infinity bazen

Infinity bazen

Skimerski bazeni predstavljaju savršeno rešenje za klasične porodične bazene dok se kod velikih sportskih bazena preporučuje prelivni sistem.

Za većinu klijenata osnovna razlika između ova dva tipa jeste nivo vode u bazenu. Kod prelivnih voda je do samog vrha zida bazena i preliva se u kanal na obodu, dok je kod skimerskih nivo vode 7-10 cm niži od oboda bazena.

Prilikom planiranja izgradnje prelivnog bazenaazena potrebno je da posebnu pažnju obratimao na površinu koja nam je potrebna za njegovu izgradnju, ne samo zbog prelivnog kanala već i zbog kompenzacionog suda.

Kompenzacioni sud je rezervoar koji mora biti dovoljnih dimenzija da prihvati 10% vode iz bazena, koja se zatim usmerava do mašinske sale na tretman.

Poslednjih godina česta je potražnja i infinity bazena kod kojih voda preliva uglavnom preko jedne ivice bazena. Infiniti bazeni spadaju u prelivne bazene od kojih se ne razlikuju mnogo po pitanju filtracije ali zahtevaju odgovarajuću konfiguraciju terena.

Zbog jednostavnije izgradnje, a samim tim i niže cene, češća je primena skimerskog tipa bazena kod privatnih korisnika.


Izgradnja betonskog bazena


Izgradnja oblika bazena prema želji investitora !

Bez obzira za koji tip bazena se odlučite, prednost je pre svega u tome što nismo uslovljeni dimenzijama, dubinom i oblikom. Zahvaljujući tome možemo izgraditi bazen unikatnog oblika i sami osmisliti položaj i oblik stepenica ili se poigrati sa različitim dubinama. Projekat izrađujemo prema zahtevima klijenta i situacije na terenu.


ZAKAŽITE BESPLATNE KONSULTACIJE !

E MAIL

office@izgradnjabazena.com

INSTAGRAM

Više radova možete pogledati na našoj instagram stranici


© 2021 L-design